Digitaal Najaarscongres

De vele gezichten van de mondhygiënist –
Aandachtsgebieden binnen de mondzorg

NVM-najaarscongres 2020

Hierbij nodigen we jullie uit om je in te schrijven voor het NVM-najaarscongres op vrijdag 13 november 2020, dat dit jaar voor het eerst online wordt georganiseerd!

 

Thema van het NVM-najaarscongres is ‘De vele gezichten van de mondhygiënist. Aandachtsgebieden binnen de mondzorg’. Als mondhygiënist leer je tijdens je studie of gaandeweg over veel verschillende medische onderwerpen. Dit stelt je in staat om een grote patiëntengroep met verschillende achtergronden of problematiek te kunnen bedienen of hen te kunnen doorverwijzen wanneer nodig. Belangrijk is om hierover je kennis up to date te houden. Wij hebben een gevarieerd programma samengesteld met onderwerpen die vrijwel alle praktiserende mondhygiënisten zullen aangaan: polyfarmacie, röntgendiagnostiek, oncologie, gezondheidsvaardigheden van patiënten en werken volgens het nieuwe paroprotocol. Tijdens flitspresentaties gaan studenten daarnaast in op interessante resultaten van hun afstudeeronderzoeken die relevant zijn voor het werkveld.

De eerste vier lezingen worden op vrijdag 13 november live aangeboden. Omdat het online volgen van een congres intensiever is dan het fysiek volgen (minder mogelijkheid om tussendoor te bewegen en met elkaar uit te wisselen), bieden we je daarnaast de mogelijkheid de overige twee lezingen, waaronder de resultaten van afstudeeronderzoeken, achteraf in eigen tijd te bekijken. Je ontvangt hier snel na het congres een e-mail met instructies over.

Sprekers en onderwerpen

Tess Wilkinson Flitspresentatie
Mendy Wiersma Flitspresentatie
Marianne Penninkhof Flitspresentatie
Jelyna Rutte Flitspresentatie
Ilse Dijkstra Flitspresentatie
Dewi van der Plas Presentatie flitspresentaties
Manon van Splunter-Schneider Dagvoorzitter
Gert Jan van der Putten Polyfarmacie voor de mondhygiënist
Monique Heijmans De kunst van elkaar begrijpen. Omgaan met beperkte gezondheidsvaardigheden in de praktijk
Erwin Berkhout Röntgendiagnostiek
Sokratis Katsamakis Richtlijn Parodontologie in de Algemene Praktijk: van eenrichting tariefstructuur naar kompas voor kwalitatieve zorgverlening