Kom naar het

Young Professionals Event 2022

Programma & sprekers Young Professionals Event 2022

Programma

Het Young Professionals Event wordt geleid door onze zingende quizmaster Guus Bok, die je waarschijnlijk nog herkent als presentator van het event in december. Uiteraard neemt hij ook dit keer weer een aantal hersenbrekende vragen mee en is er een mooie prijs te winnen! Verder hebben we meerdere (inter)nationale sprekers uitgenodigd om hun kennis en ervaringen te delen, hoe ze in het buitenland terecht zijn gekomen en op welke manier duurzaamheid een rol speelt binnen hun werkzaamheden.

Bekijk het programma:

10.15 uurOntvangst & registratie
10.40 uurWelkomstwoord door Guus Bok
10.50 uurInteractieve workshop 'Duurzame mondzorg' door Angelica Setiaman, voor alle bezoekers
11.30 uurAlgemene Ledenvergadering
12.45 uurLunchpauze
13.20 uurOpening Young Professionals Event door Guus Bok
13.30 uurInteractieve sessie door Oral-B op het gebied van innovatie
14.00 uurLezing 'Werken in het buitenland' door Thérèse Elkerbout, Liza van Loo en Yolanda Francis
14.30 uurActieve pauze
14.45 uurLezing 'Personal Branding' door Denise Calzolari (Italië)
15.10 uurLezing 'Stappen in je carrière als mondhygiënist gecombineerd met duurzaamheid' door prof. Dagmar Else Slot & Melanie Hayes (Australië)
16.00 uurPubquiz en afsluiting door Guus Bok: win Efteling-kaarten!
16.15 - 17.00 uurBorrel

Sprekers

Guus Bok
Guus is naast dagvoorzitter ook artiest, acteur, model, songwriter en presentator. Hij speelde in verschillende musicals en was als acteur ook regelmatig op tv te zien.

Prof. Dagmar Else Slot
Dagmar is hoogleraar Preventie in de mondzorg, in het bijzonder de klinische toepassing bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij is ook hoofdredacteur van de International Journal of Dental Hygiene.

Melanie Hayes – Australië
Melanie is afgestudeerd met een honors-programma, gepromoveerd in 2013 en heeft meerdere artikelen gepubliceerd met betrekking tot mondgezondheid. Zij heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug!

Via een live verbinding vertelt Melanie, samen met Dagmar, die fysiek aanwezig is, over haar ervaringen als mondhygiënist aan de andere kant van de wereld en hoe ze duurzaamheid verwerkt in haar werkzaamheden.

Denise Calzolari – Italië
Denise werkt in Italië als mondhygiënist. Daarnaast is zij via social media een ambassadeur van de mondzorg. In 2008 is zij afgestudeerd aan de Universiteit van Ferrara (Italië).

Denise vertelt in een live presentatie via een videoverbinding uitgebreid hoe social media haar geholpen heeft met personal branding en welke deuren dat voor haar geopend heeft!

Thérèse Elkerbout – Welken in het buitenland
Mondhygiënist Thérèse Elkerbout studeerde in 1992 af aan de SOM(Stichting Opleiding Mondhygiëne) te Amsterdam waarna zij direct naar Zwitserland vertrok. Zij werkte eerst 1,5 jaar in het Duitse gedeelte van Zwitserland. Daarna 1,5 jaar in Italië en tot slot nog 2 jaar in een Duits-/Franstalige stad in Zwitserland. Vanaf 1999 is zij weer terug in Nederland en werkte ze in diverse werkvelden (ziekenhuis, gehandicaptenzorg, algemene praktijk en waarneming). Zij werkt nu in een vrije vestiging en is als onderzoeker verbonden aan ACTA. Tevens is zij betrokken bij vrijwilligerswerk in het buitenland.

Liza van Loo – Werken in het buitenland
Mondhygiënist Liza van Loo is lid van de young professionals-commissie en is meerdere keren in aanmerking gekomen met internationale mondzorg in Nepal en Australië. Zij zal vertellen over haar ervaringen in het buitenland.

Yolanda Francis – Werken in het buitenland
Na een vliegende start in een particuliere praktijk en werken als docent Praktijk Mondhygiëne aan de Hogeschool Inholland (ACTA) in Amsterdam, behaalde Yolanda Francis haar Bachelor of Health diploma in 2012. In 2015, terug op Curaçao, heeft zij zich gestort op het project ‘Pendiente di Bo Djente’, een schoolbus die over het hele eiland gaat en naar gesloten instellingen, zorg instituten en andere particuliere instellingen rijdt om mondzorg te verlenen. Mondhygiënist Yolanda Francis gaat in gesprek met NVM-mondhygiënisten.

Angelica Setiaman
Angelica Setiaman is tandarts bij Jeugdtandverzorging Amsterdam. Ze gaat naar de kinderen toe op basisscholen of behandelt kinderen in een van de vier praktijken in de stad. Buiten haar werk is Angelica als vrijwilliger actief bij Stichting KlimaatGesprekken. Daar leidt zij zogeheten klimaatcoaches op om in een aantal workshops gesprekken te voeren met bijvoorbeeld gemeentes over een aantal thema’s rond duurzaamheid.