NVM-congressen

Welkom op de congreswebsite van NVM-mondhygiënisten

NVM-najaarscongres 2024 – Sprekers

Sprekers

Marlous van Es Logopedist
Serap Cam Dagvoorzitter, vierdejaarsstudent Mondzorgkunde
Brenda Grift MSc Onderzoeker en hogeschooldocent opleiding Mondzorgkunde HU
dr. Peggy van Spreuwel Mondhygiënist, gezondheidswetenschapper en hogeschooldocent opleiding Mondzorgkunde HU
Boukje Scholte-Scheepstra MSc Tandarts-pedodontoloog

Dagvoorzitter Serap Cam – vierdejaarsstudent Mondzorgkunde

Ik ben Serap, een toegewijde en gepassioneerde vierdejaarsstudent Mondzorgkunde aan de HU. Tijdens mijn stages heb ik ontdekt waar mijn ware passie ligt: het werken met bijzondere doelgroepen.

Tijdens mijn opleiding heb ik waardevolle ervaring opgedaan in diverse praktijken, waar ik al snel merkte dat mijn hart sneller ging kloppen voor patiënten in kwetsbare situaties. Ik omarm uitdagingen, vooral wanneer het gaat om het menselijke aspect van de zorg. Mijn empathie en vermogen om me in anderen te verplaatsen maken mij een unieke professional die niet alleen kijkt naar de klinische kant van de mondzorg, maar ook naar de emotionele en psychologische behoeften van mijn patiënten.

In mijn privéleven ben ik net zo begripvol en betrokken. Ik geloof sterk in het belang van luisteren en me in de schoenen van anderen plaatsen. Deze eigenschap vertaalt zich in mijn werk, waar ik actief probeer de gevoelens en zorgen van mijn patiënten te begrijpen en hen de best mogelijke zorg te bieden.

Met mijn gedrevenheid en compassie heb ik me ontwikkeld tot een vierdejaarsstudent Mondzorgkunde, die werkelijk het verschil maakt en ook een steunpilaar is voor degenen die dat het meest nodig hebben. Mijn toewijding aan het verbeteren van de mondgezondheid van bijzondere doelgroepen weerspiegelt mijn diepe zorg voor het welzijn van anderen.

Als dagvoorzitter op dit congres breng ik niet alleen mijn expertise mee, maar ook mijn warme en begripvolle persoonlijkheid.

Dr. Peggy van Spreuwel – mondhygiënist, gezondheidswetenschapper en hogeschooldocent aan de opleiding Mondzorgkunde aan de HU

Peggy is mondhygiënist en gezondheidswetenschapper. In 2017 is zij gestart met haar promotieonderzoek over Gezonde Peutermonden. In 2024 is zij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam met de titel: Bridging oral health and youth healthcare. A novel approach to early oral health prevention in Dutch well-baby clinics. Momenteel is werkzaam als post-doc onderzoeker bij Lectoraat Innovaties in de Preventieve zorg waar ze onder andere betrokken is bij het project ORANGEHealth, Uitblinkers en de implementatie van Gezonde Peutermonden. Daarnaast is zij ook hogeschooldocent Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht.

Brenda Grift MSc – onderzoeker en hogeschooldocent van de opleiding Mondzorgkunde HU

Brenda is in 2016 afgestudeerd als mondhygiënist aan Hogeschool Utrecht. Na haar afstuderen volgde zij de master Gezondheidswetenschappen aan de VU Amsterdam. Tijdens haar master Gezondheidswetenschappen heeft zij deelgenomen aan het onderzoeksproject Gezonde Peutermonden van de HU. Na het afronden van haar master is Brenda aan de slag gegaan als onderzoeker in opleiding binnen het lectoraat Innovaties in de Preventieve zorg en vervolgens in 2020 gestart met haar promotie onderzoek naar de implementatie van een mondzorgcoach op het consultatiebureau. Naast haar eigen promotie onderzoek is ze ook betrokken bij het Uitblinkers onderzoek. Daarnaast werkt zij ook als hogeschooldocent Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht.

Boukje Scholte-Scheepstra MSc – tandarts-pedodontoloog bij bij kinderverwijspraktijk Uitblinkers in Leiden

Al tijdens haar studie tandheelkunde, die zij in 2014 afrondde aan het ACTA, lag Boukje haar interesse bij het behandelen van kinderen. De hulp die je kan bieden aan een kwetsbare groep patiënten ervaarde zij, helemaal tijdens haar stage in Suriname, als zeer bijzonder. Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest in een verwijspraktijk voor kindertandheelkunde, diverse groepspraktijken en een spoeddienst, heeft zij besloten zich te verdiepen in die patiëntengroep waar haar hart het meest ligt. In 2022 rondde zij haar post-master ‘Paediatric Dentistry’ aan de OHS op ACTA af. Door de stages tijdens haar opleiding heeft Boukje in diverse verwijspraktijken en centra bijzondere tandheelkunde mogen meedraaien. Hierdoor heeft zij zich bekwaam gemaakt in verschillende behandelstrategieën en daar haar eigen werkwijze op aangepast. Momenteel is zij werkzaam als tandarts-pedodontoloog bij kinderverwijspraktijk Uitblinkers in Leiden waar zij ook stagebegeleider is voor een KIO (kindertandarts in opleiding).