NVM ORAL-B YOUNG PROFESSIONALS EVENT 2020

‘FUTURE PROOF – BE PASSIONATE’

Programma & sprekers

Programma NVM Oral-B Young Professionals Event 2020

Zaterdag 12 december 2020

 

08.50Inloggen
09.00Welkom door commissie Young Professionals
09.05Opening & lezing ‘De succesformule’ door dagvoorzitter Kai Vermaas
09.40Arbeidsrecht, werken in loondienstverband of als zzp'er - Marjolein Stigter
10.10Pauze
10.15Intelligentie en een gezonde status met Oral-B
10.45Energizer
10.50Gezond en veerkrachtig blijven werken - Kitty Jacobs
11.20De ‘future proof’ mondhygiënist - Steven Lim
11.50Afsluiting door Kai Vermaas

Sprekers en onderwerpen

Steven Lim De ‘future proof’ mondhygiënist
Marjolein Stigter Arbeidsrecht, werken in loondienstverband
Kitty Jacobs Gezond en veerkrachtig blijven werken
Kai Vermaas Dagvoorzitter en lezing 'De Succesformule'

Lezingen

 

De succesformule – Kai Vermaas

Levensmotto van dagvoorzitter en spreker Kai Vermaas is: ‘find a way to get paid to play’. Hij bedoelt hiermee dat je kiest voor een carrière die je waardevol vindt, waar je van geniet en waar je geld mee verdient zodat je het kan blijven doen. Dan ben je echt ‘Future Proof’! Hierover wil hij het met jullie hebben als spreker en dagvoorzitter op het Young Professionals-event. Want een betekenisvolle, gelukkige en succesvolle carrière creëren is makkelijker gezegd dan gedaan. Zelf heeft Kai veel stress, problemen, angsten en onzekerheden moeten overwinnen om uiteindelijk te ontdekken wat hem gelukkig maakt en vanuit zijn ervaring en zal hij tips, tricks en inzichten meegeven om ‘Future Proof’ te worden.

Kai Vermaas is psycholoog, filosoof en filmmaker. Hij reist de wereld over om betekenisvolle verhalen te vertellen.

 

Gezond en veerkrachtig blijven werken  – Kitty Jacobs

Wat is jouw gewoontehouding in je werk? Welke ergonomische principes zijn belangrijk? Wat kun je zelf doen om je werkwijze te optimaliseren? Aan de hand van oefeningen reflecteer je tijdens deze subsessie op je houding en je manier van werken. Hierin krijg je theoretische en praktische begeleiding in de ergonomie van mondzorgprofessionals. Met de toepassing van mindfulness word je je daarnaast bewust van de ‘state of body and mind’ tijdens je werk. Ook hiervoor krijg je tijdens de sessie oefeningen die handvaten bieden om beter met stress om te gaan. Een ontdekkingsreis waar je fysieke en mentale aspecten van jezelf ervaart en die je manier van werken zal gaan beïnvloeden.

Kitty Jacobs heeft ervaring als Oefentherapeut Mensendieck (BSc) in ziekenhuis, praktijk en ACTA. Zij is gespecialiseerd in ergonomie in de mondzorgkunde, fysieke houding, beweging en gedrag. Kitty werkt als docent oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast geeft zij mindfulnesstrainingen als  middel om stress te verminderen. Zij focust zich daarbij op empowerment van haar cliënten: weten, willen, doen, ervaren en volhouden zijn de belangrijkste stappen die steeds worden doorlopen.

 

De ‘future proof’ mondhygiënist – Steven Lim

In deze lezing schetst Steven Lim hoe een young professional zich kan bewapenen om een leven lang plezier en bevlogenheid te houden voor het beroep mondhygiënist, met bijzondere interesse voor de parodontologie. Welke parodontale behandelstrategie wordt gebruikt en wat zijn de behandelmethodes? Hoe bruikbaar zijn nieuwe technische hulpmiddelen, zoals airpolishing? Na de lezing weet je welke parodontale zorgdoelen worden gehanteerd, hoe je deze kan bereiken en handhaven. En wat de rol is van een technisch hulpmiddel zoals ‘airpolishing’.

Steven Lim heeft in 2005 zijn post-doc opleiding parodontologie afgerond aan het ACTA. Van 1999 t/m 2011 is hij militair tandarts geweest bij de Koninklijke Landmacht. Vanaf 2013 heeft hij zijn eigen verwijspraktijk voor parodontologie en implantologie in Amersfoort.

 

Arbeidsrecht, werken in loondienstverband – Marjolein Stigter

Tijdens deze workshop wordt er aandacht besteed aan het werken als mondhygiënist in loondienstverband. Alle belangrijke facetten komen aan de orde. Hierna ben je van de belangrijkste ins & outs op de hoogte! Tijdens deze workshop is er ook voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Marjolein Stigter is beleidsmedewerker Belangenbehartiging bij NVM-mondhygiënisten.