NVM ORAL-B YOUNG PROFESSIONALS EVENT 2020

‘FUTURE PROOF – BE PASSIONATE’

Programma & sprekers

Programma NVM Oral-B Young Professionals Event 2020

Zaterdag 12 december 2020 in De Fabrique, Utrecht

 

Ochtendprogramma

08.00–08.45 uur  Ontvangst met ontbijt
08.45-08.50 uur  Welkom door commissie Young Professionals
08.50-09.35 uur  Opening & lezing ‘De succesformule’ door dagvoorzitter Kai Vermaas
09.50-10.30 uur  Subsessie ronde 1

 • Artificial intelligence – Oral-B
 • Overtuigend Overkomen – Remco Heukels
 • Arbeidsrecht, werken in loondienstverband – Marjolein Stigter

10.30-11.00 uur  Koffie- en theepauze
11.00-11.40 uur  Subsessie ronde 2

 • Kan ik door mijn werk gehoorschade oplopen? – Bas Sorgdrager
 • Gezond en veerkrachtig blijven werken – Kitty Jacobs
 • De future proof mondhygiënist: klassieke en moderne concepten – Steven Lim

11.40-11.55 uur  Naar de plenaire zaal
11.55-12.55 uur  Richtlijn Parodontologie in de Algemene Praktijk – Sokratis Katsamakis
12.55-13.00 uur  Afsluiting van de ochtend – Kai Vermaas
13.00-13.45 uur  Lunch

 

Middagprogramma

14.00-14.45 uur  Ontvangst middaggroep
14.45-14.50 uur  Welkom door Commissie Young Professionals
14.50-15.35 uur  Opening & lezing ‘De succesformule’ door dagvoorzitter Kai Vermaas
15.50-15.30 uur  Subsessie ronde 1

 • Artificial intelligence – Oral-B
 • Overtuigend Overkomen – Remco Heukels
 • Arbeidsrecht, werken in loondienstverband – Marjolein Stigter

15.30-16.00 uur  Koffie- en theepauze
16.00-16.40 uur  Subsessie ronde 2

 • Kan ik door mijn werk gehoorschade oplopen? – Bas Sorgdrager
 • Gezond en veerkrachtig blijven werken – Kitty Jacobs
 • De future proof mondhygiënist: klassieke en moderne concepten – Steven Lim

16.55-17.55 uur  Richtlijn Parodontologie in de Algemene Praktijk – Sokratis Katsamakis
17.55-18.00 uur  Afsluiting van de middag – Kai Vermaas
18.00-18.30 uur  Aangeklede borrel

Sprekers en onderwerpen

Sokratis Katsamakis Richtlijn Parodontologie in de Algemene Praktijk
Remco Heukels Overtuigend Overkomen
Marjolein Stigter Arbeidsrecht, werken in loondienstverband
Kitty Jacobs Gezond en veerkrachtig blijven werken
Kai Vermaas Dagvoorzitter
Bas Sorgdrager Kan ik door mijn werk gehoorschade oplopen?

Lezingen

Samen met de young professionals-commissie hebben we een interessant aanbod aan lezingen samengesteld. Naast een lezing van dagvoorzitter Kai Vermaas woont ook elke deelnemer het verhaal van Sokratis Katsamakis over de Richtlijn Parodontologie in de Algemene Praktijk bij. Daarnaast mag je zelf de keuze maken uit twee boeiende subsessies. Lees hieronder meer over de verschillende lezingen:

 

De succesformule – Kai Vermaas

Levensmotto van dagvoorzitter en spreker Kai Vermaas is: ‘find a way to get paid to play’. Hij bedoelt hiermee dat je kiest voor een carrière die je waardevol vindt, waar je van geniet en waar je geld mee verdient zodat je het kan blijven doen. Dan ben je echt ‘Future Proof’! Hierover wil hij het met jullie hebben als spreker en dagvoorzitter op het Young Professionals-event. Want een betekenisvolle, gelukkige en succesvolle carrière creëren is makkelijker gezegd dan gedaan. Zelf heeft Kai veel stress, problemen, angsten en onzekerheden moeten overwinnen om uiteindelijk te ontdekken wat hem gelukkig maakt en vanuit zijn ervaring en zal hij tips, tricks en inzichten meegeven om ‘Future Proof’ te worden.

Kai Vermaas is psycholoog, filosoof en filmmaker. Hij reist de wereld over om betekenisvolle verhalen te vertellen.

 

Richtlijn Parodontologie in de Algemene Praktijk  – Sokratis Katsamakis

Op 12 november 2019 werd door 90 paro-experts uit 18 landen consensus bereikt over de evidence-based richtlijn Parodontologie in de Algemene Praktijk (voorheen paroprotocol). De bestaande richtlijn uit 1998 was aan vervanging toe, omdat inmiddels meerdere partijen verantwoordelijk kunnen zijn voor de parodontale zorg. Dit onder meer door de grotere rol die de mondhygienist hierbij in de afgelopen jaren heeft gekregen. In de nieuwe richtlijn is daarnaast de DPSI vereenvoudigd naar de PPS (Periodieke Parodontale Screening) en is duidelijker wanneer afgezien kan worden van het paroprotocol of dit kan worden beëindigd. Parodontoloog Sokratis Katsamakis is een van de ontwikkelaars van de nieuwe richtlijn. In zijn lezing behandelt hij de belangrijke wijzigingen. Hij geeft weer hoe de nieuwe richtlijn toegepast kan worden aan de hand van handige casuïstiek, gaat in op de juiste manier van declareren en vertelt aan welke randvoorwaarden nog meer wordt gewerkt om in de praktijk met de nieuwe richtlijn aan de slag te kunnen gaan.

Sokratis Katsamakis heeft zijn tandartsdiploma gehaald aan de universiteit van Athene in 2000. Na zijn werkervaring als algemene practicus in Griekenland en in Schotland, begon hij in 2005 met het MSc programma Parodontologie aan de ACTA. In 2008 heeft hij dit programma cum laude afgerond. Momenteel is hij verbonden aan de paro-praktijken in Amersfoort, Leiden en Almere Haven.

 

Subsessie Gezond en veerkrachtig blijven werken  – Kitty Jacobs

Wat is jouw gewoontehouding in je werk? Welke ergonomische principes zijn belangrijk? Wat kun je zelf doen om je werkwijze te optimaliseren? Aan de hand van oefeningen reflecteer je tijdens deze subsessie op je houding en je manier van werken. Hierin krijg je theoretische en praktische begeleiding in de ergonomie van mondzorgprofessionals. Met de toepassing van mindfulness word je je daarnaast bewust van de ‘state of body and mind’ tijdens je werk. Ook hiervoor krijg je tijdens de sessie oefeningen die handvaten bieden om beter met stress om te gaan. Een ontdekkingsreis waar je fysieke en mentale aspecten van jezelf ervaart en die je manier van werken zal gaan beïnvloeden.

Kitty Jacobs heeft ervaring als Oefentherapeut Mensendieck (BSc) in ziekenhuis, praktijk en ACTA. Zij is gespecialiseerd in ergonomie in de mondzorgkunde, fysieke houding, beweging en gedrag. Kitty werkt als docent oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast geeft zij mindfulnesstrainingen als  middel om stress te verminderen. Zij focust zich daarbij op empowerment van haar cliënten: weten, willen, doen, ervaren en volhouden zijn de belangrijkste stappen die steeds worden doorlopen.

 

Subsessie Overtuigend Overkomen. Hoe profileer je jezelf? – Remco Heukels

In deze interactieve lezing krijg je praktische tools om een sterke eerste indruk te maken én goed aan te blijven sluiten bij anderen. Zowel verbaal als non-verbaal. Wanneer je op sommige momenten anders zou willen overkomen; waar begin je dan en hoe kun je jezelf blijven terwijl je tóch het meest effectieve gedrag laat zien?

Korte oefeningen, handige weetjes en direct toepasbare theorie waarmee je na afloop direct aan de slag kan!

Remco Heukels is oorspronkelijk afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten als theaterregisseur. Meer dan 20 jaar geleden is hij zich volledig gaan toeleggen op het geven van trainingen rondom Overtuigend Overkomen en persoonlijk leiderschap. Hij werkt hoofdzakelijk binnen de zorg en geeft trainingen aan medici en paramedici.

 

Subsessie Kan ik door mijn werk gehoorschade oplopen? – Bas Sorgdrager

In deze interactieve subsessie bespreekt Bas Sorgdrager met jullie de volgende vragen: Is het geluid op de werkplek schadelijk? Wat kunnen gevolgen zijn en zijn die te behandelen? Wie zijn gevoelig? Is het dragen van gehoorbescherming aan te raden? Hierbij baseert hij zich op de meest recente wetenschappelijke inzichten.

 

Subsessie Arbeidsrecht, werken in loondienstverband – Marjolein Stigter

Tijdens deze workshop wordt er aandacht besteed aan het werken als mondhygiënist in loondienstverband. Alle belangrijke facetten komen aan de orde. Hierna ben je van de belangrijkste ins & outs op de hoogte! Tijdens deze workshop is er ook voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Marjolein Stigter is beleidsmedewerker Belangenbehartiging bij NVM-mondhygiënisten.