NVM-congressen

Welkom op de congreswebsite van NVM-mondhygiënisten

Programma & sprekers

Programma

Bekijk hieronder het (voorlopige) programma. Meer informatie over het programma en de sprekers wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

8.15 uurRegistratie & ontvangst
8.45 uurAlgemene Ledenvergadering NVM-mondhygiënisten
10.30 uurPauze & bezoeken beursvloer / ontvangst & registratie congresdeelnemers
11.15 uurOpening en welkom door Loes Velthoven-Verlinden, voorzitter NVM-mondhygiënisten
11.20 uurIntroductie door dagvoorzitter Brahim Lakdimi, geregistreerd-mondhygiënist
11.25 uurLezing - Ontdek de kracht van Motivatie! door Stijn van Merendonk (expert Motivational Interviewing)
12.30 uurUitreiking NVM Colgate Professional Studieprijs 2023
12.45 uurLunchpauze & bezoeken beursvloer
14.15 uurLezing - De route naar de M- en T-code; éénrichtingsverkeer? door dr. Wijnand Teeuw (parodontoloog NVvP) en Miranda Belder (mondhygiënist)
15.00 uurLezing - Parodontitis en stress door drs. Merel Veen-Backhuijs (trainer bij CSR Centrum)
15.45 uurPauze & bezoeken beursvloer
16.30 uurEen evaluatie. En nu? Overwegingen voor vervolgbehandeling in het parodontale behandeltraject door dr. Geerten-Has Tjakkes (parodontoloog) en Kina Timmer (mondhygiënist)
17.15 uurAfsluiting door dagvoorzitter Brahim Lakdimi
17.20 uurAfscheid Manon van Splunter-Schneider
17.45 uurAangeklede borrel/ afscheid Manon van Splunter-Schneider
19.15 uurSluiting

Sprekers

Brahim Lakdimi – dagvoorzitter

Brahim Lakdimi is geregistreerd-mondhygiënist. Hij behaalde in 2011 zijn diploma Mondzorgkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2021 heeft hij de Leergang Parodontologie bij NVM-educatie succesvol afgerond en behaalde hij daarvoor zijn diploma.

In de afgelopen elf jaar heeft hij zich ontwikkeld op het gebied van parodontologie door het volgen van verschillende cursussen en het bijwonen van congressen. Brahim vindt bij- en nascholing heel belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de mondzorg.

Brahim is werkzaam in zijn eigen praktijk in Roermond en twee dagen per week in een algemene praktijk. Tevens zet hij zich als kaderlid van NVM-mondhygiënisten in voor de regio Limburg. Daar verzorgt hij samen met een collega de regiobijeenkomsten (NVM-cafés) en staat hij voor de belangen van de mondhygiënist.

Miranda Belder – Mondhygiënist

Miranda Belder heeft haar opleiding tot mondhygiënist gevolgd van 1986-1988 aan de Stichting Opleiding Mondhygiënisten te Utrecht. Zij was van 1988 tot 1993 werkzaam in diverse algemene praktijken in het Gooi. Vanaf 1993 tot en met 2013 is zij werkzaam geweest in de Kliniek voor Parodontologie te Amsterdam. Tevens is zij vanaf 2004 werkzaam als vrijgevestigd mondhygiënist in de Groepspraktijk voor Mondhygiëne in Alphen aan den Rijn nu samen met 4 collega-mondhygiënisten.

Na haar afstuderen heeft zij diverse cursussen gevolgd met name op het gebied van de parodontologie o.a. Parodontale diagnostiek en behandelingsplanning, Initiële parodontale behandeling ( Paro A/B/C) maar ook Psychodiagnostiek voor tandheelkundig specialismen, mondziekten. Daarnaast geeft zij regelmatig lezingen en workshops waarin de parodontologie meestal centraal staat.

Stijn van Merendonk – Motivational Interviewer

Stijn heeft zich altijd verbaasd over hoe ongezond mensen kunnen zijn. Waarom ze soms zoveel onverstandige keuzes maken en wat hen weerhoudt om gezonder te leven.

Stijn is expert in Motivational Interviewing en richtte in 2009 de Academie voor Motivatie & Gedragsverandering op. Zijn motto: ‘Gemotiveerde mensen? Dat heb je zelf in de hand.’

Tijdens zijn werk als sportcoach, fysiotherapeut en leefstijlcoach stond motivatie en gezond gedrag altijd centraal. In 2006 specialiseerde Stijn zich in Motivational Interviewing. Toen hij deze methodiek ging toepassen, ontdekte hij de kracht van motiveren. De resultaten die hij boekte, bleven niet onopgemerkt. Al snel vroegen collega’s naar zijn “geheim”. Dat veranderde zijn loopbaan. Hij werd steeds vaker gevraagd door ziekenhuizen, zorgnetwerken en andere zorgprofessionals om hen te trainen in Motiverende Gespreksvoering. In 2009 richtte hij de Academie voor Motivatie & Gedragsverandering op met als doel: Half Nederland elk jaar “een gezond gesprek”.

Stijn is een enthousiaste en dynamische trainer. Op een positieve, betrokken en verfrissende manier stimuleert hij deelnemers om meer plezier en bedrevenheid in motiveren te krijgen. Zijn ruime ervaring in de (bedrijfsmatige) zorg, vertaalt hij in zijn trainingen en presentaties naar sprekende voorbeelden en oefeningen.

Drs. Merel Veen-Backhuijs

Een aantal jaren heb ik met veel plezier als huisarts gewerkt. Vanwege fysieke beperkingen moest ik het roer omgooien en ben ik me op training en coaching gaan richten. Na het volgen van een aantal coachopleidingen ben ik mijn eigen coachpraktijk begonnen en ben ik als docent gaan werken bij CSR Centrum, een expertisecentrum op het gebied van stress en veerkracht. We benaderen stress en veerkracht vanuit een psychobiologische (ofwel: integrale body-mind) visie. Door mijn achtergrond als huisarts en door mijn werk bij het CSR Centrum heb ik goed zicht op de verbinding tussen psychologie en fysiologie. Hoe stressklachten parodontitis kunnen beïnvloeden is het onderwerp van de lezing van vandaag.

Dr. Wijnand J. Teeuw – parodontoloog NVvP

Wijnand behaalde in 2003 zijn doctoraaldiploma Biologie aan de Universiteit Utrecht met als afstudeerrichting Fundamentele Biomedische Wetenschappen (FBMW). In 2006 studeerde hij als tandarts af aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).Van 2009 t/m 2012 volgde hij aldaar de MSc-opleiding tot parodontoloog, welke hij cum laude heeft afgerond. In 2017 promoveerde hij op de relatie tussen parodontitis en de algemene gezondheid, in het bijzonder diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. Van 2015 tot 2018 was hij hoofd van de Kliniek voor Parodontologie ACTA en was hij een van de opleiders binnen de MSc-opleiding tot parodontoloog. Op dit moment is hij werkzaam bij de verwijspraktijk voor parodontologie en implantologie Vitalis Top Clinics in Alphen aan den Rijn. Daarnaast adviseert hij tandartsen en mondhygiënisten in het implementeren van parodontale zorg binnen de algemene tandartsenpraktijk.

 

Dr. Geerten-Has Tjakkes – Parodontoloog

Geerten-Has Tjakkes studeerde Tandheelkunde in Groningen (2002). Tijdens zijn studie ontmoette hij Kina. Hij is gepromoveerd bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG, 2010). Hij volgde de post-initiële opleiding Parodontolgie en Implantologie aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM, 2011). In 2015 richten hij en Kina de verwijspraktijk De Parodontoloog in Groningen op. Hij is tevens verbonden aan het CTM, alwaar hij voorzitter is van de expertisegroep Parodontologie, en werkzaam is als docent (theorie en klinisch) en onderzoeker.

Kina Timmer – Mondhygiënist

Kina Timmer-Tjakkes studeerde Mondhygiëne aan de Hanze Hoogeschool (2003). Hier ontmoete zij Geerten-Has. Ze werkte o.a. op de afdeling Orthodontie van het UMCG, een perifere mondhygiëne-praktijk en in de ParoPraktijk Groningen. In 2015 startte ze samen met Geerten-Has De Parodontoloog waar zij werkzaam is als mondhygiënist en praktijkmanager.

Kina Timmer - Tjakkes Mondhygiënist - spreker
Dr. Geerten-Has Tjakkes Parodontoloog - Spreker
Drs. Merel Veen-Backhuijs Coach en mindfulnesstrainer - Spreker
Dr. Wijnand J. Teeuw Parodontoloog NVvP - Spreker
Stijn van Merendonk Motivational Interviewer - Spreker
Miranda Belder Mondhygiënist - Spreker
Brahim Lakdimi Dagvoorzitter