Vier ons lustrum met ons mee op het

Lustrumcongres

Buitenactiviteiten Lustrumcongres 2022

Buitenactiviteiten

Tijdens het waanzinnige Lustrumcongres krijg je de mogelijkheid om de historische binnenstad van Arnhem te verkennen. In het teken van het 55-jarig bestaan van NVM-mondhygiënisten zal je onder begeleiding van een gids de rijke geschiedenis induiken van deze indrukwekkende stad. Alle deelnemers zijn welkom bij de buitenactiviteiten, ook als je alleen bij het congres of het feest bent. Laat je inspireren voordat we met elkaar een prachtig diner en schitterende feestavond tegemoet gaan!

Je hebt de keuze voor verschillende routes óf je kunt Arnhem vanaf grote hoogte aanschouwen! Na je inschrijving ontvang je een e-mail van bureau@mondhygienisten.nl om je keuze door te geven. Houd rekening met een beperkt aantal plekken per activiteit; wie als eerst komt, wie als eerst maalt. Bekijk hieronder de verschillende opties.

De activiteiten starten om 18.30 uur, na het dagprogramma, en eindigen om 20.00 uur, met als start- en eindpunt Musis Sacrum Arnhem. Je bent dus op tijd terug voor het feest losbarst.

De Eusebius Experience

De Eusebius vertelt de geschiedenis van bijna twaalf eeuwen Arnhem. In de Tweede Wereldoorlog (1944-1945) heeft de Eusebius het, net als de Arnhemmers, zwaar te verduren gehad. De kerk herrees tijdens de periode van wederopbouw en gaf de stad en zijn inwoners hun trots terug. Op grote hoogte kun je heel Arnhem zien vanaf balkons helemaal gemaakt van glas. Durf jij het aan?!

Stadswandeling

Deze vier kilometer lange stadswandeling neemt je mee langs de indrukwekkende historische gebouwen en plekken die Arnhem rijk is. Ontdek centrum Arnhem te voet!

Spijkerkwartier

Het Spijkerkwartier was ooit een roemruchte Arnhemse wijk waar de prostitutie de sfeer bepaalde. Als je nu door het Spijkerkwartier loopt, zie je daar niets meer van terug. De prostitutie verdween en de rode ramen maakten plaats voor een wijk waar statige huizen, restaurants en groen de boventoon voeren.

De 7 Straatjes

Het oude stadshart van Arnhem wordt gevormd door pittoreske straatjes. De 7 Straatjes van het Stegenkwartier is een verborgen juweeltje met authentieke winkels met mode, sieraden, cadeaus, kookgerei en patisserieproducten. De 7 Straatjes van Arnhem bestaat uit de Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat. In dit winkelgebied in het oude centrum, met historische panden, is de diversiteit aan winkels groot.

De Slag om Arnhem

Tijdens Operatie Market Garden in september 1944 trachtten de geallieerden een aantal belangrijke bruggen in Noord-Brabant en Gelderland in handen te krijgen. Verdiep je bij, onder andere, de musea Airborne at the Bridge en Airborne Museum at Hartenstein in de indrukwekkende geschiedenis van de regio Arnhem.

Vrijetijdsbesteding

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om zelf wat te ondernemen. Let wel: Musis wordt tussen 18.30 en 20.00 uur getransformeerd tot diner- en feestzaal. Het is dus niet mogelijk om op deze locatie te blijven. Mocht je niet van één van de buitenactiviteiten gebruik willen maken, dan kun je ook terecht bij het restaurant van Musis voor een borrel óf je kunt uitpuffen in het aansluitende Musispark.