NVM-congressen

Welkom op de congreswebsite van NVM-mondhygiënisten

Terugblik NVM-najaarscongres 2023

Terugblik NVM-najaarscongres 2023

Op 10 november 2023 vond het NVM-najaarscongres plaatst. De hele dag stond in het teken van de PARO-reis. Samen met alle aanwezigen hebben wij deze reis gemaakt.

We begonnen de dag met dagvoorzitter en geregistreerd-mondhygiënist Brahim Lakdimi. Daarna ging de PARO-reis echt van start. Stijn van Meerendonk was de eerste spreker met zijn lezing Ontdek de kracht van Motivatie!

Vervolgens gingen we over naar de verschillende behandelopties: gaan we het paro-preventietraject in of toch het volledige parotraject, en hoe zit dat dan met de M-codes/T-codes? Hier vertelden dr. Wijnand Teeuw en Miranda Belder ons alles over.

We leerden vervolgens van dr. Merel Veen-Backhuijs wat lifestyle en stress voor invloed hebben op parodontitis. Als laatste gaven dr. Geerten-Has Tjakkes en Kina Timmer een lezing over wat te doen als je initiële therapie niet heeft opgeleverd wat je zou willen. Met andere woorden: wanneer ga je verwijzen en wordt het flappen of implanteren?

Tussen de lezingen was de beursvloer te bezoeken, waar dit jaar meer dan 40 stands stonden! Daardoor gingen alle aanwezigen niet alleen naar huis met veel kennis en informatie, maar ook met een goed gevulde goodiebag.

Gedurende het congres reikten we bovendien de NVM Colgate Professional Studieprijs uit aan de studenten Mondzorgkunde met de beste scripties én namen we afscheid van Manon van Splunter-Schneider, die na 7,5 jaar voorzitterschap vertrekt bij NVM-mondhygiënisten.

Wij kijken terug op een wederom geslaagd NVM-najaarscongres! Benieuwd naar de aftermovie en foto’s? Bekijk die hieronder!

We kijken nu al uit naar volgend jaar. Dan is het NVM-najaarscongres op 8 november wederom in De Flint in Amersfoort. Ben jij erbij?

Video: Jeannette Schols
Foto’s: Suzanne Blanchard