NVM-najaarscongres 2021

Het belang van vroegsignalering: van Anamnese tot Zorgverlening

NVM-najaarscongres 2021

Graag nodigen we je uit om je in te schrijven voor het NVM-najaarscongres op 12 november 2021!

Als mondhygiënist ben je in de positie veranderingen in gezondheid of gedrag als één van de eersten op te merken. Hoe werkt deze signalerende rol en hoe kunnen we hiermee bijdragen aan de totale gezondheid en het welzijn van de patiënt? Samen kunnen we een verbindende factor vormen.

Nadat we ruim een jaar niet fysiek bij elkaar konden komen is er licht aan het einde van de tunnel. Op 12 november organiseert NVM-mondhygiënisten een fysiek congres in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. We kijken ernaar uit om weer samen te komen, elkaar te inspireren, te verbinden en om samen kennis op te doen.

Het belang van vroegsignalering: van Anamnese tot Zorgverlening

Het goed leren afnemen van de medische anamnese maakt sinds jaar en dag onderdeel uit van de opleiding Mondzorgkunde. Het vormt de basis van ons beroep. Deze kennis vormt ook de basis van het NVM-najaarscongres 2021. Van hieruit gaan we verder: het is interessant om te kijken naar de recente ontwikkelingen. De taakopvatting van de mondhygiënist wordt breder, met een verschuiving naar een professional die alle aspecten van de gezondheid van zijn of haar patiënt meeneemt. De T-shaped professional die doet aan vroegsignalering.

Als mondhygiënist heb je een duidelijke signalerende rol, waarbij het belangrijk is dat je weet naar wie je kunt doorverwijzen. Hiervoor is het van belang om samen te werken met professionals binnen en buiten de mondzorg. Jij weet hen te vinden, zij jou. Helemaal mooi zou het zijn als de mondhygiënist in de toekomst standaard participeert in wijkteams of op oproepbasis voor een wijkteam beschikbaar is.

 

 

Sprekers en onderwerpen

Suzanne Spliethoff Dagvoorzitter
Drs. Emma van Kempen Drugsgebruik en mondgezondheid
Dr. Vanessa Hollaar Eten met Lange Tanden - (onder)voeding en mondgezondheid
Dr. Liesbeth Haverkort Eten met Lange Tanden - (onder)voeding en mondgezondheid
Dr. Denise van Diermen Toepassing van de klinische praktijkrichtlijn ‘Bloedige ingrepen in de mondzorg bij patiënten die antitrombotica gebruiken’
Drs. Herman Wiegman Zonder anamnese geen goede zorgverlening

Maatregelen omtrent het coronavirus

Wegens de maatregelen omtrent het coronavirus zijn wij als organisator van het najaarscongres genoodzaakt de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn wij medio november verplicht alle bezoekers bij de ingang te vragen naar een coronatoegangsbewijs. Daarnaast moeten wij voorafgaand aan het congres (maximaal 4 uur voor aanvang) een gezondheidscheck afnemen/ontvangen.

Coronatoegangsbewijs:

  • Een vaccinatiebewijs (in de corona-check app).
  • Een negatief testbewijs, maximaal 24 uur oud. Dit kan gratis via Testen voor Toegang.
  • Aantoonbaar herstel van het coronavirus in de zes maanden voorafgaand aan het congres.

Gezondheidscheck:

  • Een korte check bij aanvang op locatie via een digitale vragenlijst. Gemakkelijk en op je telefoon in te vullen binnen 1 minuut.

We hopen op jullie begrip voor deze maatregelen. Alleen op deze manier kunnen we weer verantwoord, veilig en conform de maatregelen samenkomen.